• Lansarea campaniei naționale ”Învață să ceri #Ajutor” – 30.03.2018, la Palatul Parlamentului
  • Dezbaterea publică cu tema ”Alienarea parentală – abuz psihologic asupra propriului copil” – mai, 2018
  • Dezbaterea publică cu tema ”Determinismul social în comportamentul criminal“ – 28 iunie, 2018
  • Seminarul ”Lectorat de parenting” – Centrul Cultural al M.A.I. – octombrie 2018
  • Proiectul derulat de Asociația Pentru Educație și Sănătate MENS SANA – MOTIVAT PENTRU SUCCES, desfășurat în perioada septembrie – decembrie, 2018
  • Proiectul derulat de către Asociația PARADOX – CODUL DE SIGURANȚĂ, desfasurat in perioada septembrie – decembrie, 2018, în București, în 29 școli din Sectorul 3

Proiectul “CODUL DE SIGURANȚĂ“ s-a născut din necesitate, astăzi, mai mult ca niciodată, părinții au nevoie de un parteneriat sigur cu copiii lor.

”Nimeni nu este perfect și toți ne dorim să fim mai buni decât suntem.”

În cadrul lectoratelor de parenting, părinții învață unii de la ceilalți, interacționează cu ceilalți, intră în dialoguri create spontan, se negociază și se normalizează opiniile diferite, specialiștii focusează informațiile și le adaptează la situațiile individuale. De ce un cod de siguranță? Pentru că meseria de părinte este cea mai grea și în această meserie apar multe teste pentru care nu poți să te pregătești înainte, iar rezultatele nu sunt întotdeauna încurajatoare.
În consecință, avem nevoie de codul de siguranță = un parteneriat sănătos între parinte și copil, parteneriat bazat pe ascultare, înțelegere și respect. Copiii învață neîncetat de la părinții lor. Nu sunt atenți la ceea ce spun părinții să facă, dar cu siguranță sunt atenți la ceea ce fac părinții, la comportamentele acestora. Astfel, părintele este primul și cel mai puternic model din viața copilulului.